2011-05-10 13:53:35• hírek • Szatmár.ro

Tetves és torokfájós diákok

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság ismét megszervezte rendszeres, a járványos betegségeket célzó ellenőrzését a diákság körében.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság ismét megszervezte rendszeres félévi, a járványos betegségeket célzó ellenőrzését a diákság körében. Ebben a félévben, a április és május között megszervezett ellenőrzésen, a 149 vidéki és városi tanintézmény 19 783 beiratkozott diákja közül 14 375 Szatmár megyei iskolást vizsgáltak meg, közülük pedig 337 tanulónál bukkantak valamilyen egészségügyi problémára.

Az ellenőrzési akció során kiderült, hogy a legtöbb diák, összesen 211, torokgyulladásban szenved, az élősködők tekintetében pedig a leggyakoribb gond a diákoknál a tetvesség. Összesen 89 tetves tanulót találtak - 61-et vidéken és 28-at városon.
A megvizsgált tanulók között volt ugyanakkor egy rühes, öt vérhasban szenvedő és hét bőrgombás diák is.

Minden évben az első ellenőrzést követően újra meg szokták vizsgálni azokat a diákokat, akiknél ilyen jellegű problémák merültek fel. A közegészségügyiek azt tapasztalták, hogy az esetek nagy része megoldódott, ellenben 12 diák még most is tetvek elleni kezelésben részesül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: